CFO van de Volksbank de laan uitgestuurd

CFO van de Volksbank de laan uitgestuurd

05-09-2020 (18:14) - Economisch

Afgelopen weekend vond een bijeenkomst plaats met NLFI, de aandeelhouder van de Volksbank, over het voorgenomen ontslag van Pieter Veuger (CFO). Deze bijeenkomst had tot doel alle leden van de Directie en Raad van Commissarissen in de gelegenheid te stellen hun advies te geven, en volgde op het positieve advies van de ondernemingsraad. 
 
Veuger was afgelopen maart aan zijn functie begonnen als CFO. De Volksbank is bekend van de merken SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen. Half augustus maakte de raad van commissarissen bekend afscheid te willen nemen van de financieel topman. Het feitelijke besluit hierover lag echter bij het NLFI.
 
Veuger spande twee keer een kort geding aan tegen de bank en het NLFI over zijn ontslag, waaronder afgelopen vrijdag. Hij eiste daarin opheffing van zijn schorsing, maar vooral een onderzoek naar de afgelopen maanden. Hij besloot de zaak uiteindelijk op het laatste moment „vooralsnog in te trekken” omdat hij de toezegging had gekregen dat er een onderzoek zou komen.
 
Deze zaterdag vond er een bijeenkomst plaats over het voorgenomen ontslag met het NLFI, de voltallige directie van de Volksbank - inclusief Veuger - en de raad van commissarissen van de bank. Na die bijeenkomst besloot het NLFI Veuger te ontslaan, zonder verdere toelichting te geven. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing