Kruidvat versterkt positie in beautysector met nieuwe campagne

Kruidvat versterkt positie in beautysector met nieuwe campagne

22-03-2024 (11:27) - Campagnes

Vanaf maandag 25 maart introduceert Kruidvat haar gloednieuwe ‘Beautytrends volg je met Kruidvat’ campagne in Nederland en België. Met de campagne wil de retailer haar positie als autoriteit op het gebied van beauty, voor zowel Generatie Z als oudere generaties, verstevigen.

In de nieuwe tv-commercial zien we dat moeder Lies niet helemaal op de hoogte is van de allernieuwste beautytermen van haar dochters Anna en Livi. Zo zien we Anna en Livi een ‘Get Ready With Me’ vlog opnemen, experimenteert een van de dochters met de beautytrend ‘mascara cocktailing’ en bezoeken ze samen een Kruidvat winkel om de nieuwste en trending beautyproducten te kopen om je wenkbrauwen helemaal ‘on fleek’ te maken. Ondanks de poging van Lies om mee te gaan in de beautyslang verloopt dit niet geheel soepel.

Onbegrijpelijke 'beautyslang'

Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience van Kruidvat, vertelt: “Met deze nieuwe campagne laten we op een ludieke manier de verschillen tussen generaties zien als het gaat om beautytaal en -trends. Termen als ‘mascara cocktailing’ en ‘skinimalism’ zijn voor veel mensen negen van de tien keer abracadabra. Met deze campagne willen we ervoor zorgen dat echt iedereen de laatste beautytrends en innovaties kan volgen”. 

Dubbele strategie

“We hebben een doordacht campagneplan om verschillende generaties optimaal te bereiken waaronder de uitdagende Generatie Z. De inzet van kanalen en de budgetverdeling zijn hierbij cruciaal geweest. Generatie Z bereiken we vooral online en via influencers. Bijvoorbeeld met een Beauty Trend Academy waarvoor een groep influencers is uitgenodigd voor diverse workshops en een presentatie over de laatste beautytrends. Andere generaties bereiken we onder andere via Lies op tv, de huis-aan-huis reclamefolder en POS-materialen in onze winkels”, vervolgt Smith. “Daarnaast zetten we ook OOH, radio en PR in. Kortom een 360-graden marketingcampagne waarbij we verschillende doelgroepen willen binden.”

Bekijk hieronder de commercial: