Toyota lanceert de Toyota Robots voor ‘Tokyo 2020’

29-07-2019 (13:19) - Tech

Als wereldwijde partner van de Olympische en Paralympische Spelen wil Toyota mobiliteitsoplossingen bieden die verder gaan dan het aanbieden van officiële voertuigen. Dit doen zij onder andere door deel te nemen aan het “Tokyo 2020 Robot Project”, een project onder leiding van het Tokyo Organising Committee dat de Tokyo Metropolitan-regering en de partners van de spelen samenbrengt met experts op het gebied van robotica.

Tijdens ‘Tokyo 2020’ zullen de Toyota robots worden gebruikt om de mobiliteit van mensen te ondersteunen. Door mensen te helpen hun dromen waar te maken, gelooft het merk dat het in staat zal zijn om verder bij te dragen aan de beleving en het succes van de komende spelen.

Om dit de meest innovatieve en technologisch geavanceerde spelen aller tijden te maken, werken Tokyo 2020 en Toyota aan de ‘Mascotte Robot’. Naast het verwelkomen van de atleten en de gasten op officiële locaties, bekijkt Toyota momenteel de mogelijkheden om de robot mascotte in te zetten om kinderen in Japan te laten genieten van de Olympische en Paralympische Spelen.
 
De robot mascotte laat zowel uitingen van armbewegingen via een robot op afstand toe, als het delen van interacties door ‘force-feedback’. Via een camera op het hoofd van de robot kan hij mensen in de buurt herkennen en, eenmaal herkend, zijn ogen gebruiken om te reageren met een verscheidenheid aan uitdrukkingen. Door de robot uit te rusten met miniatuur gewrichten over zijn hele lichaam is de robot heel flexibel. .