Skywell maakt zuiver drinkwater van lucht

21-01-2019 (09:29) - Tech

Om het transport, de productie van plastic flessen en de CO2-uitstoot te verminderen, presenteert Sharp de Skywell 5TE. Dit is de eerste slimme, atmosferische drinkwatergenerator en -dispenser die omgevingslucht omzet in zuiver, gekoeld of heet water.

 
Het apparaat absorbeert de omgevingslucht in ruimtes, verzamelt vocht via condensatie en filtert deze tot zuiver drinkwater zonder dat de Skywell op een waterleiding hoeft te worden aangesloten. Hierdoor is het mogelijk om het waterpunt op elke gewenste plek te plaatsen. Het enige wat nodig is voor gebruik, is een stopcontact. 
 
 
Wilbert Hendriks, Marketing Manager bij Sharp: “Consumenten en bedrijven zoeken actief naar manieren om het gebruik van wegwerpplastic te reduceren en hun negatieve impact op het milieu te verminderen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Skywell de denkwijze van ons allemaal over het op een duurzame manier drinken van water kan veranderen.”
 

De Skywell 5TE is te voorzien van een bedrijfslogo en kan ook dienst doen als centraal mededelingenbord. Het apparaat is nu verkrijgbaar in Nederland via www.sharp.nl/skywell.