HelloFresh wil eerste klimaatneutrale maaltijdboxleverancier worden

HelloFresh wil eerste klimaatneutrale maaltijdboxleverancier worden

04-08-2020 (09:14) - Sustainable

HelloFresh, leverancier van maaltijdboxen, heeft aangekondigd dat het 100 procent van de directe CO2-uitstoot van de productie, levering aan klanten, kantoren en zakelijk reizen wil gaan compenseren. Deze ambitie is onderdeel van de groene energie- en CO2-reductiestrategie van het bedrijf. 
 
HelloFresh werkt samen met Planetly, een klimaat-tech start-up uit Berlijn. Verwacht wordt dat het initiatief in 2020 meer dan 40.000 ton CO2 zal compenseren. Begin dit jaar maakte HelloFresh al bekend dat het de CO2-uitstoot per maaltijd gaat volgen en verminderen. Dit in overeenstemming met VN-doelstelling 13 voor duurzame ontwikkeling.
 

Zonnepanelen en elektrische busjes

Naast het CO2-compensatie-initiatief heeft het bedrijf nog verschillende andere maatregelen genomen, zoals de overgang naar groene energie van distributiecentra. In Nederland werkt de maaltijdboxenleverancier mee aan een project om overtollig methaangas uit varkensstallen om te zetten naar duurzame elektriciteit. Ook heeft HelloFresh een 270 kW zonnesysteem op het distributiecentrum in Nederland geïnstalleerd en gebruikt het bedrijf in Nederland een elektrisch busjes. Daardoor zijn de leveringen in de binnenring van Amsterdam bijvoorbeeld al 100 procent emissievrij. 
 
'Als we kijken naar het eerste half jaar van 2019 tegenover het afgelopen half jaar hebben we in de Benelux de CO2-uitstoot per maaltijdbox verminderd met maar liefst 17 procent. Dit hebben we gedaan door de routes van de bezorgers nog slimmer te plannen via een speciaal nieuw planningssysteem, meer maaltijdboxen per route toe te voegen en meer elektrische bussen in de zetten. Ons uiteindelijke doel is om in de logistieke keten de CO2-uitstoot per box met 50 procent te verminderen tussen 2018 en 2023', laat Pauwel Wiertsema, CEO HelloFresh Benelux weten.