Adidas koploper in Cotton Ranking 2020

14-02-2020 (18:02) - Sustainable

Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Cotton Ranking 2020, de wereldwijde ranglijst van Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. In de vorige ranglijst stond Adidas nog op de 6e plaats. 
 
Inmiddels koopt het bedrijf uitsluitend duurzame katoen, goed voor een eerste plaats in de Cotton Ranking 2020. IKEA eindigt als tweede, de H&M-groep als derde.
 

Belangrijkste conclusies

• Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds publiceren de Sustainable Cotton Ranking 2020. Voor dit rapport zijn 77 bedrijven onderzocht die per jaar naar schatting meer dan 10.000 ton katoen gebruiken in hun producten. De bedrijven worden gescoord op hun openbaar beleid en commitment, het percentage katoen van duurzame herkomst en traceerbaarheid van hun toeleveringsketen.
 
• Wie doen het goed? Adidas heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Ikea eindigt als tweede, de H&M group als derde. Ook bedrijven als Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda, ONLY) en Decathlon hebben goede vooruitgang geboekt.
 
• Wie doen te weinig? Ongeveer een derde van de bedrijven scoorde 0 punten in de ranglijst. Zij tonen geen veranderingsbereidheid, ondanks de wereldwijd groeiende zorg over toenemende waterschaarste, vervuiling, bodemaantasting en verlies van biodiversiteit. Hieronder vallen onder andere Amazon, Footlocker, Giorgio Armani en Forever 21.