1 miljoen maaltijden gered dankzij Too Good To Go-app

13-08-2019 (11:18) - Sustainable

Dankzij de Too Good To Go-app zijn er 1 miljoen maaltijden gered. Dat meldt Too Good To Go dinsdag. 
 
Too Good To Go bestaat sinds begin 2018. De app heeft inmiddels meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers die bij ruim 2000 bedrijven eten dat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven, met korting kunnen kopen.

2,5 miljoen ton eten

Volgens Too Good To Go wordt ieder jaar in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO2-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden, stelt het bedrijf. 

Missie

'We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app’, vertelt Joost Rietveld Managing Director bij Too Good To Go Nederland. ‘Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie.' Het bedrijf heeft als eerste stap in deze missie een nieuw gedeelte op de website laten maken: een speciaal ingerichte kennisdatabase met informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden.