Ian Barnard benoemd tot European General Manager bij Sharp

23-04-2019 (11:51) - Mensen

Sharp Europe heeft Ian Barnard aangesteld als European General Manager Visual Solutions. In zijn nieuwe functie wordt Barnard verantwoordelijk voor het beheren en ontwikkelen van de Visual Solutions-divisie van Sharp binnen Europa. Deze aanstelling is bedoeld om de sales- en productstrategie van Sharp te ondersteunen.


Barnard beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in strategische ontwikkeling. Die ervaring deed hij op bij een aantal van 's werelds grootste technologie- en elektronicabedrijven, waaronder Sony en Canon. Bovendien vervulde hij vijftien jaar lang leiderschapsfuncties op internationaal en pan-Europees niveau.


Daarnaast heeft hij een bewezen trackrecord in het succesvol lanceren van professionele technologieproducten, waarmee hij de winstgevendheid van de afdelingen sales en marketing vergrootte. De standplaats van Barnard is het Europese hoofdkantoor van Sharp in Londen.


juiste moment

Barnard: 'Ik stap precies op het juiste moment in bij Sharp. We kunnen nu namelijk een volledige reeks producten en oplossingen bieden, die inspelen op elke verticale sector – van het bedrijfsleven tot en met het onderwijs, en van retail tot en met transport. Ik kijk ernaar uit voort te bouwen op het succes van ons nieuwe productportfolio, en sterke relaties te ontwikkelen met onze fabrieken, onze partners en onze klanten. Zo blijven we voorzien in een interessant productaanbod.' 


Alexander Hermann, President van Sharp Information Systems Europe: 'Ian zal een cruciale rol spelen in de duurzame groei van ons productportfolio, terwijl wij blijven investeren in nieuwe technologieën. Met zijn ervaring in leiderschap in combinatie met ons sterke productaanbod, bevinden we ons in de ideale positie om ons leiderschap te tonen op het gebied van zakelijke vergaderingen én op nieuwe gebieden, zoals 8K.'