Verzet tegen verdwijnen XS4ALL neemt toe

11-01-2019 (13:00) - Media

Een petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL is in korte tijd al 13.450 keer getekend. Trouwe klanten vrezen de 'verKPNisering' van hun internetaanbieder, en delen de petitie 'XS4ALL moet blijven'. Ze vragen zich af of ze naar een andere provider op zoek moeten.


De petitie 'XS4ALL moet blijven' is een reactie op een bekendmaking van eigenaar KPN om onder meer het merk XS4ALL gaat schrappen, om zich op het hoofdmerk KPN te kunnen richten. De diensten van XS4ALL komen niet in het geding, zo poogde KPN de klanten meteen gerust stellen.
 

Trouwe klanten van XS4ALL vrezen nu de 'verKPNisering' van hun internetaanbieder, en delen de petitie 'XS4ALL moet blijven' nu steeds vaker. Ze vragen zich af of ze naar een andere provider op zoek moeten.
 

Karin Spaink
, een van die trouwe klanten, heeft haar besluit al genomen. "Ik ga weg als dit doorgaat." De schrijfster haalde midden jaren 90 de voorpagina's met rechtszaken over het online zetten van 'geheime' documenten van Scientology, waarbij ze werd gesteund door XS4ALL. Later verdiepte ze zich ook in de geschiedenis van de eigenzinnige provider.
 

Voor wie zich de krakende modems uit de begintijd van internet nog herinnert, is XS4ALL een begrip. De op twee na oudste internetprovider van Nederland werd in 1993 opgericht door vier studenten onder wie Rop Gonggrijp en de in 2015 overleden Felipe Rodriquez.
 

maatschappelijk engagement

Volgens de initiatiefnemer van de petitie, Kirsten Verdel, roept het merk XS4ALL zo veel steunbetuigingen op omdat het een unieke internetprovider is, vanwege "de bedrijfscultuur, de kennis, de knowhow, de inzet voor privacy en het maatschappelijk engagement".
 
 

NU.nl, NOS

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch