Trendrede 2020: Het Doorslaggevende Decennium

Trendrede 2020: Het Doorslaggevende Decennium

16-01-2020 (09:35) - Marketing

De komende 10 jaar is door een groep vooraanstaande toekomstdenkers uitgeroepen tot het ‘Doorslaggevende Decennium’. Dit gebeurde tijdens de tiende en laatste Trendrede in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
 

De toekomstdenkers van dit jaar zijn: Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart en Farid Tabarki. In de Trendrede 2020 benoemden zij de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken ze verder vooruit.

 

Verbinding en openheid

Het Doorslaggevende Decennium wordt volgens de toekomstdenkers gekenmerkt door: betekenis, verbinding en openheid. ’De mentaliteitsomslag die zich de laatste tien jaar voorzichtig heeft afgetekend, zet zich de komende tien jaar voort in gedrag en beleid. Het individu is de bouwsteen, zijn context geeft hem betekenis. De context, dat zijn de anderen. Daar ontstaat de samenhang. Wanneer we onze eigen betekenis doorgronden, kunnen we verbinding maken in gelijkwaardigheid en komen we in een periode terecht van nieuwe openheid.’
 
Nadat de toekomstdenkers de rede samen hadden voorgelezen gingen ze in gesprek met het publiek over onder meer kloofbewustzijn, imperfectieruimte, waardewending en samensturing. De hele Trendrede 2020 is hier te lezen of downloaden.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch