Merk Anne Frank ongeldig

07-01-2019 (13:04) - Marketing

Het Zwitserse Anne Frank Fonds heeft een overwinning geboekt in zijn strijd tegen de Nederlandse Anne Frank Stichting. Op 7 december besliste het Europese merkenbureau EUIPO dat de Europese merkregistratie van het woordmerk Anne Frank, dat op naam staat van de Nederlandse Stichting, ongeldig is.

 
Beide Anne Frank-organisaties zijn al jaren verwikkeld in een hevige strijd over de rechten rondom Anne Frank. Achteraf gezien was het misschien niet zo’n goed idee van Otto Frank om twee organisaties verantwoordelijk te maken voor de nagedachtenis van zijn dochter. In 1957 richtte hij Anne Frank Stichting op om het Achterhuis open te stellen voor het publiek en in 1963 gaf hij het beheer van de auteursrechten op de dagboeken van Anne aan het Zwitserse Anne Frank Fonds.


conflict

Gedurende vele jaren werkten beide organisaties prima samen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in 2011 ontstond er een conflict over brieven en foto’s die de Stichting in bruikleen had gekregen van het Fonds. Dat was het startsein van een hoogoplopende ruzie, waarbij de partijen alles in het werk stellen om elkaar dwars te zitten, niet alleen met dreigende taal maar ook met rechtszaken.
 
 
 
 
 

chiever.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch