Jaguar en BMW werken samen aan Electric Drive Units

06-06-2019 (12:14) - Marketing

Jaguar Land Rover en BMW Group slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een volgende generatie Electric Drive Units (EDU's). Het doel is om toekomstige elektrische aandrijftechniek naar een hoger niveau te brengen.


De strategische samenwerking is gebaseerd op de expertise van beide merken op het gebied van elektrificatie. De toonaangevende technologische kwaliteiten van Jaguar Land Rover komen vooral tot uiting in de Jaguar I-PACE: 's werelds eerste elektrische premium-SUV die werd uitgeroepen tot European Car of the Year 2019 én World Car of the Year 2019.


BMW Group heeft veel kennis en ervaring met het ontwikkelen en produceren van elektrische aandrijftechniek in eigen huis sinds de lancering van het BMW i submerk in 2013.


voordeel van samenwerking

Door intensief samen te werken, profiteren beide autoproducenten van meer efficiency door gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en productieplanning. Schaalvoordelen worden behaald dankzij de gezamenlijke inkoop in de gehele toeleveringsketen.


De EDU's worden ontwikkeld door een team van Jaguar Land Rover- en BMW-experts in samenwerking met de twee merken, zodat het karakter van de EDU naadloos aansluit op dat van het betreffende model. Wel zullen de bedrijven de auto's in hun eigen fabrieken produceren. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch