Hulp voor boeren in nood: de Home Made Chefs maaltijdbox

Hulp voor boeren in nood: de Home Made Chefs maaltijdbox

24-03-2020 (16:42) - Economisch

Ook de boeren kampen met omzetverlies door de coronacrisis. Daar komt nog bij dat ze grote voedseloverschotten hebben nu de bedrijven waar ze normaal aan leveren, zoals groothandels voor de horeca, zijn gesloten. Online kookplatform Home Made Chefs en boodschappenboxbezorger Boerschappen hebben daarom het initiatief ‘Home Made Chefs maaltijdbox’ gelanceerd.
 
Boeren kunnen hun voedseloverschotten verkopen op een speciaal voor het initiatief ingericht platform. De producten worden vervolgens verwerkt in vier verschillende maaltijdboxen met culinaire recepten en verkocht aan de consument. Boeren kunnen zich vanaf nu aanmelden
 

Boeren in nood

De lente is net begonnen, maar in de afgelopen weken schoten de eerste groenten al uit de grond door de zachte winter. Veel boeren zitten met producten die  nu klaar liggen voor de verkoop. Na de overheidsmaatregelen zijn bijna alle restaurants aan wie boeren leveren gesloten en daarom zitten zij nu ook met veel voedseloverschotten. Ook de export naar andere landen valt voor een groot deel stil.
 
Home Made Chefs biedt verschillende boxen aan voor consumenten. Zo is er een Chefs Box, die Nederlanders helpt te koken als een echte chef, een Kids Box en een hulpbox voor ouderen, hulpbehoevenden en/of zorgverleners. Alle boxen zijn vanaf vandaag te bestellen. De boxen zijn contactloos op te halen bij een van de 21 Drive-thru locaties of je kunt ze thuis laten bezorgen. Rabobank ondersteunt het initiatief door haar parkeerplekken aan te bieden als drive-thru voor consumenten.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing