KesselsKramer en Robin de Puy maken jubileumfilm voor WOMEN Inc.

KesselsKramer en Robin de Puy maken jubileumfilm voor WOMEN Inc.

24-09-2020 (15:52) - Creatie

Regisseur en fotograaf Robin Puy heeft ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van belangenorganisatie WOMEN Inc. een missiefilm geregisseerd naar een concept van KesselsKramer. Met de film viert WOMEN Inc. 15 jaar succesvol agenderen van genderongelijkheid. Ook is de film een blik op de toekomst. Een oproep om vanuit wie je ook bent, wat je ook doet, bij te dragen aan emancipatie in Nederland.
 
Emma Lok, directeur strategie en communicatie bij WOMEN Inc.: ‘Met de missiefilm wilden we duidelijk maken dat de emancipatie in Nederland helaas nog niet voltooid is. KesselsKramer en Robin de Puy hebben dit goed in een film weten te vangen.’ De Puy vult aan: ‘De strijd die WOMEN Inc. nu al 15 jaar lang voert, gaat veel verder terug en wordt al generaties gevoerd. Als maatschappij doen we zeker stappen vooruit, maar we zijn er nog lang niet. De noodzaak blijft. De film toont symbolisch de ontwikkeling van de emancipatiebeweging door de jaren heen, een beweging die steeds groter wordt en opkomt voor gelijke rechten voor iedereen (ongeacht gender, sekse, leeftijd of achtergrond). De keuze voor zwart/wit staat voor mij voor die tijdloosheid die het moet uitstralen.’
 

Jubileum Festival en podcast

Het 15 jarig bestaan van WOMEN Inc. wordt niet alleen gevierd met een missiefilm. WOMEN Inc. organiseert ook een gratis Jubileum Festival (23 - 27 september) over feminisme, beeldvorming en verbinding. Daarnaast lanceert de organisatie ook een speciale podcast ter ere van hun 15-jarig bestaan.
 

Credits:

Opdrachtgever: WOMEN Inc.
Verantwoordelijken: Emma Lok, Jannet Vaessen
Bureau: KesselsKramer
Strategie: Sanne van Ettinger
Creatie: Krista Rozema, Jill Mathon, Rens de Jonge
Productie: Ninnog Duivenvoorde
Regie / fotografie: Robin de Puy
Productiemaatschappij: Unit