Carchitecture: houses with horsepower

Carchitecture: houses with horsepower

11-06-2020 (16:25) - Creatie

Auto’s en architectuur, twee werelden die ogenschijnlijk niet zoveel met elkaar te maken hebben. Maar de inspriratiebronnen van hun designers liggen vaak opvallend dicht bij elkaar. Dit wordt duidelijk in het boek Carchitecture.
 
De schrijvers van het inspiratieboek voor architectuur- en autoliefhebbers nemen je mee op reis langs enkele iconische huizen en de unieke auto's die dit duidelijk illustreren. Zo staat een witte Porsche 911 voor het Skovshoved tankstation van Arne Jacobsen in het Deense Charlottenlund. Een gitzwarte Ferrari 458 Italia van de hand van Pininfarina wordt gekoppeld aan La Venaria Reale, het zeventiende-eeuwse Versailles in Turijn en een grijze Saab 900 gaat bijna op in het beton van het Ismaili-centrum in Londen ontworpen door het architectencollectief Casson Conder Partnership.
 
Het boek zoomt niet alleen in op uitzonderlijke huizen en uitzonderlijke auto's. Het stelt ook vragen als 'Waarom Saab bij uitstek de auto van de architect was?', 'Waarom Le Corbusier misschien beter Le Carbusier had geheten' en 'Hoe de auto de ultieme muze van Frank Lloyd Wright werd'.
 
Carchitecture, houses with horsepower van Thijs Demeulemeester, Thomas De Bruyne en Bert Voet verschijnt 16 juni. Het Engelstalige boek is hier online te bestellen.