Zomercampagne Stichting Vluchteling: 7 vergeten crises

16-07-2019 (10:54) - Campagnes

Een nieuwe zomercampagne van stichting Vluchteling brengt de komende weken de vergeten crises in de wereld onder de aandacht. Tot en met eind augustus komen iedere week vluchtelingen en ontheemden in beeld die vergeten en onzichtbaar zijn. 
 
Deze week staat Irak in de schijnwerpers en dan met name de Jezidis die op gruwelijke wijze slachtoffer zijn geworden van Islamitische Staat. Stichting Vluchteling wil de hulp aan deze minderheid flink opschroeven met medische hulp en eerste hulp na terugkeer uit IS-gevangenschap. 
 

Mobiele kliniek

Zo rijdt een door de stichting gefinancierde mobiele kliniek in de Sinjar bergen, waardoor Jezidis in de meest geïsoleerde gebieden toch naar de dokter kunnen. Ook helpt de organisatie samen met lokale partner Yazda met de eerste opvang van ruim 200 Jezidi slachtoffers die pas zijn bevrijd en teruggekeerd uit het Kalifaat.
 
'Een druppel op de gloeiende plaat, want er zijn vele duizenden Jezidi mannen, vrouwen en kinderen die dringend en meer hulp nodig hebben', vertelt Tineke Ceelen, directeur van de stichting. ’Jezidis zijn van het begin tot het eind in de steek gelaten door de internationale gemeenschap.'