#lokhoffenvolten whatsappen met Thijs Bontje

17-06-2019 (20:46) - Appen met

Thijs Bontje (N=5) heeft de afgelopen dagen in Cannes gejureerd in de categorie Entertainment. Vanavond zat zijn werk erop en strikten #lokhoffenvolten hem voor een whatsapp interview. JWT Amsterdam (Rembrandt Tutorials) en Achtung! Mcgarrybowen en Kraftwerk (Snelwegsprookjes Volkswagen) zijn voor Nederland genomineerd. De awards in deze categorie worden op 18 juni bekend gemaakt.  
 'Je neemt zeker een bak nieuwe energie mee naar huis.'     
              


Hi Thijs, heb je even tijd voor een interview met FONK?

Zeker!


Leuk! Je bent klaar met de jurering in Cannes. Hoe voel je je?

Heel goed. Het is heerlijk om een paar dagen ongestoord met alleen werk bezig te zijn. En wat voor werk.


Dat snap ik. Ff lekker focus. Heb je iets geleerd van het werk waardoor je het komende jaar jouw werk iets anders gaat aanpakken?

Je leert enorm veel van je medejuryleden en hoe iemand er vanuit de andere kant van de werld naar kijkt. Dingen anders aanpakken is denk ik niet de goede term, maar je neemt zeker een bak nieuwe energie mee naar huis.


Dat belooft wat. Ik kijk nu al uit naar jullie werk het komende jaar. De sfeer in de jury was dus goed. Waren er nog interessante discussies. Aangezien jullie van zoveel verschillende plekken uit de wereld komen?

Zeker. Maar omdat het entertainment was zaten er bijvoorbeeld tv mensen bij en mensen van Lego en Marvel bijvoorbeeld. Dat geeft een hele andere en leuke dynamiek dan puur een creatieve discussie. 


Interessant. Een andere invalshoek dus. Nog even een laatste vraag voordat je gaat slapen. Zonder te vertellen wie er heeft gewonnen is er werk dat je nog specifiek wilt benoemen en waarom?

Dat zou ik best willen. Maar dat mag ik nu nog niet. Morgen worden de winnaars bekend. Daarna vertel ik je graag wat meer.


Haha. Dat snap ik. Onwijs bedankt voor dit interview Thijs. Zeker aangezien je een paar dagen bijna geen daglicht hebt gezien. Slaap lekker en geniet van Cannes.