Haagse Vrijheidsmaaltijden brengen de smaak van vrijheid tot leven

Haagse Vrijheidsmaaltijden brengen de smaak van vrijheid tot leven

01-05-2024 (11:19) - Campagnes

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is. We eten soep - Vrijheidssoep - het symbool van de Vrijheidsmaaltijd. De Vrijheidssoep, een landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4/5 mei, brengt mensen samen om verhalen te delen en samen vrijheid te vieren. In Den Haag is een opvallende campagne gelanceerd zodat meer onbekenden bekenden worden.

Wat begon als één gezamenlijke maaltijd voor 500 stadsgenoten in het Museumkwartier is uitgegroeid tot een groots evenement met dit jaar meer dan 50 Vrijheidsmaaltijden verspreid over Den Haag. Deze maaltijden brengen stadsgenoten samen, van jong tot oud, van Hagenezen tot Hagenaars.

Campagne ingrediënten; soep, samenkomsten en stadsactiviteiten

Haagse Vrijheidsmaaltijden lanceert een opvallende campagne om onze vrijheid te vieren en meer buren, wijkgenoten en stadsgenoten samen aan tafel te laten gaan op 5 mei. Met verschillende stadsactiviteiten zoals een Soep Stories expositie in het Haagse stadhuis (het Atrium), een Soep Praat foodtruck die door 7 stadsdelen trekt in 4 dagen, abri's door de hele stad, Boomerang-kaarten in meer dan 50 horecazaken en een eigentijdse website haagsevrijheidsmaaltijden.nl, wordt het verhaal van de Haagse Vrijheidsmaaltijden tot leven gebracht.

Sinds 2022 is de Vrijheidssoep een nieuwe traditie in Den Haag, dankzij de inzet van Stichting Museumkwartier, Floor Zegers en Anne-lyke van den Elshout van productiebedrijf fa-bricage. Het 4 & 5 mei comité vroeg fabricage als kwartiermakers om op een nieuwe manier vrijheid te vieren in hun eigen stad.

De krachten achter de Haagse Vrijheidsmaaltijden

Een team van creatieve helden en echte organisatietalenten vormt de stille - maar laaiend enthousiaste - krachten achter de Haagse Vrijheidsmaaltijden. Studio Duel (graphic & web design), Anne Reitsma Fotografie (fotografie), Lotte van Mourik (copywriter), Prevolution Communications (PR & Communicatie), Alt Tab (project support) en Kreativ Events (events) werken samen om dit evenement tot een succes te maken.