Marijke Wiersma managing director van Omnicom's Annalect Nederland

Marijke Wiersma managing director van Omnicom's Annalect Nederland

01-05-2024 (17:37) - Bureaus

Marijke Wiersma is de nieuwe Managing Director van het data-, tech- en analytics label Annalect Nederland. Dit label is onderdeel van de Omnicom Media Group.

Wiersma maakte in 2023 al promotie tot Managing Partner binnen Annalect Nederland en maakt nu de stap naar Managing Director en rapporteert daarmee direct aan de directie van OmnicomMediaGroup Nederland. Wiersma was hiervoor aan klantzijde werkzaam bij Wehkamp en de Nationale Postcode Loterij, en startte haar carrière bij digital branding agency Qi .

Patrick Molleman, CEO Omnicom Media Group Nederland: “Data, Tech en Analytics zijn DE versnellers van onze categorie, en Annalect loopt in hierin ver voor op de concurrentie. Onder leiding van Marijke heeft Annalect al forse stappen gezet op het gebied van Marketing Mix Modeling, alsook de technische uitvoering van Conversion API-ondersteuning voor grote internationale Techplatformen als Meta. Daarnaast is Annalect verantwoordelijk voor de voortdurende innovatie en uitrol van ons datagedreven operating system OMNI, hét platform waar workflow, inzichten, planning, activatie en optimalisatie samenkomen. Dat stelt ons in staat efficiënter en effectiever te werken en is van groot strategisch belang voor de verder groei van ons gehele portfolio. Het is dan ook een genoegen om aan te kondigen dat Marijke per 1 mei formeel de eindverantwoordelijkheid pakt op dit curiale onderdeel van OmnicomMediaGroup in Nederland.”

Marijke Wiersma: “Sinds de start van mijn carrière in 2006 zijn data, tech en analytics een rode draad geweest in mijn werk. Nieuwsgierigheid naar de reden waarom we bepaalde patronen zien, en hoe we nog betere inzichten kunnen leveren dreven mijn brede interesse en ontwikkeling. Bij OMG, en in het bijzonder bij Annalect, valt nu alles op zijn plek. De samenwerking met onze internationale collega’s levert nieuwe perspectieven en helpt innovatie te versnellen. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van OMG, en het vertrouwen heb gekregen om Annalect nog verder te brengen."
 


Media

Marketing

Economisch