Zweedse e-tailer gaat Nederlandse markt op

30-10-2019 (11:07) - Tech

Op 30 oktober start de Zweedse e-tailer Dustin, gespecialiseerd in IT-producten en -diensten, met Dustin.com haar online activiteiten in Nederland. Dustin heeft meer dan twintig jaar ervaring met e-commerce en is met een omzet van ongeveer 1,2 miljard euro (12,5 miljard SEK) een van de grootste e-tailers in Scandinavië.

Dustin biedt IT-oplossingen voor bedrijven, de publieke sector en particulieren, waarbij de focus voornamelijk ligt op kleine en middelgrote bedrijven.

"Er zijn veel overeenkomsten te vinden in marktstructuur en klantbehoeften tussen de Nederlandse en Scandinavische markt. Met onze jarenlange ervaring in e-commerce en IT-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven met een breed assortiment en snelle leveringen, zullen we snel naam maken op de Nederlandse markt", zegt Thomas Ekman, CEO van Dustin.

In 2018 nam Dustin de Nederlandse IT-dienstverlener Vincere over. Dustin biedt ongeveer 255.000 producten aan.

"Na de overname van Vincere bouwen we in Nederland nu aan ons full-service aanbod. We spreken daarbij de ambitie uit om ons marktaandeel verder te vergroten en een toonaangevende partner te worden voor kleine en middelgrote bedrijven".