TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam

16-01-2019 (10:03) - Tech

TeekensKarstens advocaten notarissen start een uitdagend nieuw hoofdstuk: TK Amsterdam. Vanaf januari 2019 opereren de specialisten van de sector Informatie, Communicatie & Technologie vanuit het hart van smart city Amsterdam. De tech lawyers van TK zijn onder meer experts op het gebied van privacy (AVG), intellectueel eigendom, M&A, blockchain en kunstmatige intelligentie.

 

Rens Goudsmit, advocaat: "Wij vertalen vraagstukken in de technologiesector op de beste én de meest praktische manier naar juridische oplossingen. Daarnaast staan we dichtbij onze klanten en nemen de rol van verbinder op ons. Wij kennen de sector en de vraagstukken van de toekomst. Met onze kennis en ervaring leggen wij als tech lawyers de essentiële connectie tussen innovatie en regelgeving.
De huidige wet- en regelgeving is vaak nog niet ingericht op deze nieuwe ontwikkelingen. Er is nog geen hapklaar antwoord op vragen als: hoe verhouden de beginselen van de AVG zich tot vastlegging van allerlei transacties in een gedecentraliseerde blockchain? Wie is aansprakelijk in het geval van een aanrijding met een zelfrijdende auto? Waar rust het auteursrecht als een robot een boek schrijft? Wij benaderen deze vragen vanuit onze juridische- en sectorkennis met de technologie als uitgangspunt.”


De nieuwe vestiging is tevens een belangrijke schakel in het verder uitbouwen van de internationale praktijk die zich met name richt op internationale geschilbeslechting, M&A en begeleiding bij de groei van start-ups en scale-ups waaronder begrepen het begeleiden van investeringsrondes door VCs, informals en/of angels.