SodaStream en Hadassah Medical Center ontwikkelen beademingsapparaat

SodaStream en Hadassah Medical Center ontwikkelen beademingsapparaat

04-08-2020 (10:24) - Tech

Sodastream en het Hadassah Medical Center in Jeruzalem hebben samen een een beademingsapparaat ontwikkeld voor COVID-19 patiënten met milde en matige klachten. Het apparaat is geïnspireerd op de SodaStream-technologie.
 
Het beademingsapparaat is goedgekeurd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en er is inmiddels een klinische proef op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis gestart. De innovatie is bedoeld om COVID-19-patiënten die in ademnood verkeren maar nog steeds zelfstandig kunnen ademen te behandelen. Het apparaat biedt patiënten de juiste zuurstofniveaus die nodig zijn in hun situatie. Studies hebben aangetoond dat dit type zuurstofapparaat bij sommige patiënten verergering en intubatie kan voorkomen en de daarmee samenhangende risico's en complicaties kan verminderen.
 
‘Het is een enorm voorrecht voor ons om onze technologie en middelen te kunnen gebruiken om diegenen te helpen die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie en om levens te redden", laat Eyal Shohat, Global CEO van SodaStream weten. ‘We zullen Hadassah voorzien van alle middelen die ons ter beschikking staan om te helpen bij deze nationale inspanning, en we zullen niet aarzelen om contact op te nemen met andere landen en onze hulp aan te bieden.’