Primalbase lanceert verhuur flexwerkplekken via blockchain

15-11-2018 (10:13) - Tech

Primalbase, de flexwerkonderneming die met de blockchain werkt, heeft een nieuw verhuur- en boekingssysteem gelanceerd: Primalbase Lease Market. Het systeem is het eerste op blockchain-technologie gebaseerde boekingssysteem in zijn soort dat wordt gelanceerd.

 
 
Het systeem heeft mogelijk een grote impact op de vastgoedsector en andere sectoren door de  nieuwe manier waarop mensen kantoorruimte kunnen huren. Door blockchain toe te passen, slaagt Primalbase erin om een van de eerste grote blockchain-projecten in de vastgoedsector af te leveren.  Het neemt de drempel weg om complexe lidmaatschapsmodellen -  die hoge kosten met zich mee kunnen brengen voor identificatieondersteuning, de overdracht van lidmaatschapskaarten/toegang, boekhouding, juridische wijzigingen en operationele kosten - te beheren.
 
 
Cruciaal is dat er ook geen beheer, stortingen of opzegtermijnen zijn voor mensen die een bureau willen huren. Ze krijgen automatisch de meest concurrerende prijs aangeboden die door de leden van Primalbase wordt bepaald.
 

een euro per dag

Meer dan 1.000 gebruikers hebben toegang tot de workspaces van Primalbase in Londen, Amsterdam en Berlijn. Je kunt al een ‘hot desk’ huren bij Primalbase Lease Market voor €1 per dag. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs van een hot desk in Amsterdam ligt rond € 200 per maand.
 

Ralph Manheim
, CEO van Primalbase, zegt: 'We zijn heel blij dat Primalbase Lease Market is gelanceerd. Zowel onze leden die de waarde van hun tokens willen maximaliseren, als particulieren die op zoek zijn naar betaalbare, flexibele en hoogwaardige hot desks in het hart van enkele van Europa’s grootste tech communities zullen hiervan profiteren.'
 
 

over Primalbase

Primalbase is de eerste in Europa die mensen in staat stelt om op de blockchain gebaseerde tokens online te kopen om een werkruimte te gebruiken. In tegenstelling tot andere aanbieders van flexwerkruimtes, worden token-houders levenslang lid en kunnen ze elke werkruimte van Primalbase in Europa zo vaak als ze willen gebruiken. Vervolgens kunnen ze de token doorverkopen als ze niet langer ruimte nodig hebben. Primalbase Lease Market stelt nu diezelfde token-houders in staat om geld te verdienen met hun token, als ze hun werkruimte niet gebruiken.