Kinderen kunnen vanaf nu praten met de Donald Duck

19-12-2019 (14:33) - Tech

Donald Duck heeft een voice service voor de Nederlandstalige Google Assistant gelanceerd. Het weekblad zet hiermee de eerste stap in de spraak gestuurde technologie.
 
Lezers met een Google Home speaker of de Google Assistant applicatie kunnen vanaf nu hun ‘Even lekker Donald Ducken’ momentje verlengen door heel eenvoudig het commando: 'Hey Google, ik wil praten met De Donald Duck’' uit te spreken. De eerste twee actions die zijn gelanceerd zijn de ‘moppentrommel’ en de Duck Quiz. Later dit jaar volgen er meer. De Google Action is ontwikkeld in samenwerking met het conversational team van Greenhouse. 
 

Duck Denkers

‘We willen daar zijn waar onze lezers zijn en het plezier dat zij beleven aan lezen en de Donald Duck wereld verlengen. Kinderen omarmen nieuwe technologieën met alle gemak én plezier; dat hebben we ook gemerkt tijdens het testen van de voice service met onze Duck Denkers. Spontaan vragen de kinderen aan Google om moppen te vertellen en voor hen is communiceren met het kleine apparaatje logisch’, vertelt Marjolijn Hoffmans, Marketing Manager Donald Duck.