Picnic bereikt mijlpaal: miljoen bezorgingen in Amersfoort

06-02-2020 (09:18) - Sustainable

In Amersfoort heeft online supermarkt Picnic een mijlpaal bereikt: als eerste plaats in Nederland zijn er 1 miljoen bezorgingen gedaan. Dit scheelde klanten in totaal ruim 500.000 uren aan supermarktbezoek. Daarnaast werd door de bezorging met elektrische autootjes ruim 150.000 kilo aan CO2 bespaard. 

Amersfoort is de bakermat van Picnic. Sinds de websuper er in 2015 van start ging, is het aantal klanten flink gegroeid. Niet alleen Picnic, maar ook het aantal inwoners van Amersfoort groeide. Dat zag de online supermarkt aan de verkoop van beschuit met muisjes. Bijna 5.000 keer werd beschuit met muisjes besteld. Roze muisjes gingen iets vaker in het mandje dan blauwe.

Om de 1 miljoen bezorgingen te kunnen doen, hebben de elektrische karretjes ruim 1,4 miljoen kilometer afgelegd. “Daarmee hebben we geen uitstoot gehad van schadelijke stoffen. Door niet op diesel te rijden hebben we omgerekend meer dan 150.000 kilo aan CO2 bespaard”, zegt medeoprichter van Picnic Joris Beckers. “Als het gaat om stadsdistributie, een hot topic, behalen we ook logistiek gezien winst. Door ons slimme algoritme kunnen we heel efficiënt rijden en in een zo kort mogelijke tijd en afstand zo veel mogelijk huishoudens bedienen.”