Innovaties centraal in H&M's nieuwe conscious collectie

11-03-2020 (10:20) - Sustainable

De glamour en elegantie van chique treinreizen uit vervlogen tijden van Calais naar de Côte d'Azur vormen de inspiratie voor de Conscious Exclusive SS20-collectie van H&M, waarin circulaire innovaties de hoofdrol spelen. De collectie bestaat uit flamboyante avondjurken en mini-jurken van nieuwe duurzame materialen zoals CIRCULOSE ®, een natuurlijk materiaal gemaakt van gerecycled textiel en RENU™, een hoogwaardig gerecycled polyester, maar ook reststoffen uit eerdere collecties. ?
 
Conscious Exclusive is H&M's premium damescollectie die gemaakt is van duurzaam verkregen materialen en met behulp van duurzame productiemethoden, en werd in 2012 voor het eerst gelanceerd. De Conscious Exclusive-collecties zijn bedoeld als springplank voor nieuwe, innovatieve materialen en ontwerpkeuzes die vervolgens in de hele H&M groep worden toegepast. Dit draagt bij aan de ambitieuze doelstelling om in 2030 alleen nog maar gerecyclede of duurzaam verkregen materialen te gebruiken.
 
De collectie is vanaf 26 maart verkrijgbaar in H&M’s flagship store op de Kalverstraat 183 in Amsterdam en online op www.hm.com