Slimster.nl en Leen Bakker winnaars Friends of Search Awards 2020

04-02-2020 (15:07) - Prijzen

De winnaars van de eerste Friends of Search Awards zijn vandaag bekendgemaakt tijdens het Friends of Search-congres . Slimster.nl heeft de award voor beste werk in Search Engine Optimization (SEO) gewonnen. Leen Bakker neemt de Search Engine Advertising (SEA)-prijs mee naar huis.

Nederland presteert volgens de jury op hoog niveau op SEO-gebied. Alle genomineerden, Slimster.nl, Europcar en SKODA combineren strategisch inzicht met tactische executie op wereldniveau. ‘Slimster.nl heeft een zeer goed uitgevoerde migratie, waarbij niet alleen het huidige verkeer wordt behouden, maar ook met een groot percentage wordt verhoogd. Migraties zoals deze komen niet zo vaak voor in Nederland. Het geautomatiseerd taggen en omleiden van afbeeldingen is goed uitgevoerd. Ook is het erg innovatief dat het mogelijk is om met Slimster.nl te praten met Google Assistant’, aldus de jury.
 
De SEA-jury was zeer onder de indruk van de winnende case van Leen Bakker, dat in de finale bol.com en  A-Z  Barbecue & Gourmet Party Service versloeg. 'Leen Bakker maakt geweldig gebruik van een breed scala aan Google Ads-mogelijkheden om de online ervaring te repliceren die een persoon zou hebben in zijn winkel. De beste ideeën lijken vaak simpel, maar ze liggen niet altijd voor de hand om te bedenken. Leen Bakker heeft uitstekend werk verricht door het winkelgedrag van consumenten te vertalen naar de digitale wereld, met zeer goed getargete campagnes.’
 

Friends of Search Awards

De Friends of Search Awards zijn een initiatief van de DDMA en IAB Nederland, de organisatie achter het jaarlijkse Friends of Search-congres. De awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt.