QO Amsterdam wint Sustainability Award

21-02-2019 (12:36) - Prijzen

QO Amsterdam heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award. Tijdens de jaarlijkse Frame Awards mocht het lifestylehotel de prijs in ontvangst nemen. Voor de bouw van het hotel werd er onder meer gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en bewegende gevelpanelen voor extra isolatie. 


'Er is een sterke verbinding tussen sustainability en de architectuur van QO: ze werken zo volledig samen dat het haast onmogelijk is om te onderscheiden wat een beslissing vanuit het oogpunt van duurzaamheid was en wat een architecturale beslissing was', aldus Robert Mulder, architect en eigenaar van Mulderblauw.


Ongebruikelijk voor een architectuurproject van deze omvang, is dat twee verschillende architecten QO hebben verwezenlijkt. Voor dit project werd Mulderblauw geselecteerd op basis van hun specialisme in het ontwerpen van hotels en Paul de Ruiter Architects werd in de armen genomen voor hun expertise in duurzame architectuur. Het uitzonderlijke design leverde het hotel vorig jaar ook al een prijs op.