Spotify lanceert RADAR

09-03-2020 (14:56) - Audio

Met de aankondiging van Spotify’s nieuwe RADAR-programma, maakt het platform vandaag ook bekend welke opkomende artiesten zijn geselecteerd om een extra steun in de rug te krijgen. Voor Nederland zijn dat zangeres Rimon en Eurovisie Songfestival-vertegenwoordiger Jeangu Macrooy.
 
Samen met meer dan 30 andere artiesten uit de hele wereld behoren zij tot de eerste lichting die Spotify met het RADAR programma gaat helpen om een nog sterkere band op te bouwen met hun huidige én mogelijke nieuwe liefhebbers.

 

De Eritrees-Nederlandse zangeres en songwriter Rimon bracht in 2018 haar debuutsingle ‘Grace’ en EP 'BBYGIRL FOCU$' uit en speelde sindsdien al op festivals als Parklife, Field Day, Dour, Lowlands en Eurosonic Noorderslag.
 
De Surinaamse singer/songwriter Jeangu Macrooy heeft in Enschede het conservatorium doorlopen en werkt samen met producer Perquisite. Dit jaar vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met zijn zojuist uitgebrachte nieuwe single ‘Grow’.

 

Met onder meer speciale playlists vol nieuw en opkomend talent en andere manieren waarop muziekliefhebbers deze nieuwe artiesten beter kunnen leren kennen, gaat Spotify deze nieuwe generatie artiesten ondersteunen.

 

Dit zijn alle artiesten met wie RADAR op dit moment aan de slag gaat:
 
Argentinië: Romeo El Santo
Australië: Merci, Mercy
Brazilië: Agnes Nunes
Colombia: Ela Minus
Duitsland: Badmómzjay
Filipijnen: SB19 en August Wahh
Frankrijk: Lous and the Yakuza, Hervé, Phillippine en Yuzmv
India: Taba Chake, Mali en When Chai Met Toast
Indonesië: Monica Karina en Mahen
Japan: Fujii Kaze, Rina Sawayama en Vaundy
Mexico: Silvana Estrada
Nederland: Jeangu Macrooy en Rimon
Oostenrijk: Avec en My Ugly Clementine
Panama: Boza
Spanje: Aleesha, Dora, Guitarricadelafuente, María José Llergo en Paranoid 1966
VAE en Libanon: Hollaphonic x Xriss
Verenigd Koninkrijk: Young T & Bugsey
Verenigde Staten: Alaina Castillo
Zuid-Afrika: Elaine