Nieuw platform BASED geeft podium aan nieuw talent

11-02-2020 (15:16) - Muziek

BASED, een platform dat een podium biedt aan opkomende talenten, is dinsdag van start gegaan met de eerste release van rapper Buikje. Het platform is een initiatief van Top Notch & Noah’s Ark, ParraTV en Framez Productions.
 
Voor veel rappers is het hun grootste droom om miljoenen streams te behalen, getekend te worden bij een muzieklabel en genoemd te worden door kanalen als ParraTV. Maar hoe kom je daar als beginnende artiest? Hoe val je op? Zo ontstond het idee voor BASED. Het platform geeft de opkomende artiesten de kans om zich te laten zien en horen. Zo is de eerste video van rapper Buikje nu te zien op het YouTubekanaal van BASED.
 

Exposure

De clip van rapper Buikje is gemaakt door Framez Productions, verantwoordelijk voor clips van onder andere Ronnie Flex, Bizzey en Frenna. Ook is de track te streamen op alle digitale platformen, zoals Spotify, en wordt de release gepromoot via alle betrokken partijen. Door deze samenwerking krijgen de beginnende artiesten dat waar ze het meeste behoefte aan hebben: exposure.
 

Brug slaan

‘Met het ontwikkelen van de scène, cultuur en industrie is alles groter, sneller en beter geworden. Dat is natuurlijk geweldig, maar met die ontwikkeling is de drempel voor talent juist hoger geworden’, laat Vincent Patty, directer van Top Notch & Noah’s Ark weten. ‘Het moment om ‘in te stappen’ komt met steeds meer druk en de kloof tussen jonge makers en artiesten op het hoogste niveau is groter. Met BASED willen we een brug slaan tussen die twee groepen en daarmee doen wat altijd onze grootste kracht is geweest; het bieden van een platform aan rauw talent in het begin van hun carrière.’?
 
Vanaf nu komt er elke dinsdag om 16:00 uur een nieuwe sessie online met rappers die een platform verdienen.