Meer dan 8 miljoen kijkers voor dancefestival Defcon.1

29-06-2020 (12:40) - Muziek

Defqon.1, het grootste dancefestival van Nederland, vond afgelopen weekend digitaal plaats. Organisator Q-dance maakt vandaag bekend dat de online experience 'Defqon.1 at Home' meer dan acht miljoen kijkers heeft getrokken.
 
Afgelopen maart verstoorde het coronavirus abrupt de plannen van 80.000 fans die een kaartje hadden gekocht. De organisatie besloot in een gratis online alternatief te voorzien waarbij alle geliefde onderdelen van het festival aan bod kwamen met de kwaliteit die bezoekers van het festival gewend zijn. In totaal waren er optredens van meer dan 80 artiesten en wist de 72-uur durende uitzending acht miljoen kijkers uit 140 verschillende landen met elkaar te verbinden.
 

Livestream kijkcijferrecord opnieuw verbroken

Vorig jaar trok de stream van Defqon.1 5,5 miljoen kijkers, maar dit jaar kwamen daar nog ruim 2,5 miljoen sessies bij. Het evenement was gedurende het hele weekend live te volgen via de freemium livestream op q-dance.com. Zo werden diverse stages vooral via de lucht benaderd door het gebruik van meer dan zes drones tegelijkertijd. Daarnaast waren er licht- en pyroshows te zien in de livestreams.
 
"Wij wisten uiteraard dat het dit jaar anders dan normaal zou worden en hadden daardoor geen idee wat wij konden verwachten. Wij hebben dan ook alles uit de kast gehaald en het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hiervan hebben genoten. Deze bijzondere editie heeft dan ook al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen", zegt Jonas Schmidt, creative director bij Q-dance. "Wij zijn ontzettend trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt."