Hans Brouwer bestuurslid Méér Muziek in de Klas

11-10-2018 (13:48) - Muziek

Hans Brouwer, oprichter en CEO van MassiveMusic, en mede-ontwikkelaar en partner van de A'DAM Toren zal zich als bestuurslid gaan inzetten voor het doel van de stichting Méér Muziek in de Klas: structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.


Naast Brouwer, maken Carolien Gehrels (European Director Big Urban Clients Aracadis), Robert Specken (managing director Opportunity Partners), cultureel ondernemer Joop van den Ende, Janneke van der Wijk (directeur Conservatorium Amsterdam) en Saskia Laseur (notaris Van Doorne Advocaten) deel uit van het bestuur. Erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas is Koningin Máxima.


universeel gedragen

Hans Brouwer: “Muziek is een van de meest universeel gedragen kunsten, die heel positief bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Dus vind ik het vanzelfsprekend dat ieder kind de kans moet krijgen om hier van jongs af aan mee in aanraking te komen. De stichting Méér Muziek in de Klas heeft al veel gerealiseerd op het gebied van muziekonderwijs, maar het doel is nog niet bereikt. Ik heb er enorm veel zin mijn kennis en ervaring op het gebied van jongeren en muziek voor deze stichting in te zetten.”

 

Stichting Méér Muziek in Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de AVS, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.

www.meermuziekindeklas.nl