Digitale eerste ronde Concertgebouw Concours met TikTok ambassadeurs

Digitale eerste ronde Concertgebouw Concours met TikTok ambassadeurs

17-03-2020 (17:07) - Muziek

Drie populaire Nederlandse TikTokkers, Nova, Jesse en Quinten, roepen hun volgers op om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nu de scholen dicht zijn kunnen kinderen extra tijd aan muziek besteden. Bovendien is de eerste ronde van het Concours digitaal en daarmee ongehinderd door het Corona-virus.

TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social medianetwerk van Nederland en zeer populair onder jongeren. Vanwege de muzikale kant van het netwerk zocht Het Concertgebouw contact met drie muzikale TikTokkers:  Nova (17 jaar, 214.000 volgers) , Jesse (18 jaar, 288.000 volgers) en Quinten (15 jaar, 410.000 volgers). Samen namen ze verschillende video’s op in Het Concertgebouw. Met de samenwerking hoopt Het Concertgebouw jonge kinderen die muziek maken te enthousiasmeren om deel te nemen aan het concours en muziek maken op jonge leeftijd te stimuleren.
 

YouTube-ronde

Jonge musici binnen alle muziekstijlen worden uitgenodigd om mee te doen aan het concours. Deelname is eenvoudig, meld je voor 30 april hier aan en stuur een video in via YouTube. Na de YouTube-ronde is er op 30 mei voor alle deelnemers een workshop, waarbij de TikTokkers ook aanwezig zullen zijn voor een meet & greet. De grote finale is op 21 juni in Het Concertgebouw voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort (bekend van Maestro), violist Julia Philippens (Fuse) en bandoneonist Carel Kraayenhof.
 

Data (onder voorbehoud ivm. de Corona maatregelen)

- 20 april deadline aanmeldingen
- 23 mei Halve Finale
- 30 mei Workshop
- 6 juni Masterclass
- 21 juni Finale