Canon van Nederland presenteert History in Concert

18-07-2019 (11:32) - Audio

Na het succes van vorig jaar vertalen ook dit jaar Nederlandse topmuzikanten historische thema’s naar muziek tijdens History in Concert in TivoliVredenburg. Shirma Rouse, Lucas Hamming, Jeangu Macrooy, Yentl & de Boer en De Nationale Opera Studio hebben zich laten inspireren door de Canon van Nederland en op zondagmiddag 13 oktober spelen zij eigen nummers en speciaal voor dit event geschreven muziek. De presentatie van de middag is in handen van Matthijs van Nieuwkerk, die niet alleen de musici interviewt maar ook in gesprek gaat met Fik Meijer en Jet Steinz.
 
De Canon van Nederland neemt je in vijftig vensters mee langs mensen, gebeurtenissen en voorwerpen die samen de geschiedenis van Nederland vertellen. Met de Canon als uitgangspunt slaan musea door heel Nederland de handen ineen om de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. Dit Canonnetwerk is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar sinds september 2017 de overzichtspresentatie van de Canon te zien is. De komende jaren groeit het netwerk verder uit, met voorwerpen die onmisbaar zijn om de Canon te verbeelden. Zo komt de bezoeker oog in oog te staan met de geschiedenis van Nederland. De landelijke samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het K.F. Hein Fonds en de Gravin van Bylandt Stichting.
 

Museummarkt

Voorafgaand aan het programma History in Concert presenteren de Canonmusea hun collecties aan de bezoekers in de museummarkt in de foyer, waar zij presentaties en workshops aanbieden.