SIRE oprichters Frits Baylé en Paul Mertz Ridder in de Orde van Oranje Nassau

26-04-2019 (11:59) - Mensen

“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u beiden te onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau.” Met deze woorden richtte burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zich vandaag tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het Concertgebouw tot Frits Baylé (79) en Paul Mertz (80). Beide SIRE oprichters zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
 
Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.
 
Femke Halsema motiveerde de bekroning met de mooie woorden: “Verweesde onderwerpen komen dankzij SIRE onder de aandacht van een groot publiek. De één, de man met de pioniersgeest, de ander, de man met het creatieve brein. U bezorgde de reclame een blijvend maatschappelijk gezicht.”
 
Paul Kroef, voorzitter van SIRE: “Ridder Frits en Ridder Paul van SIRE. We zijn bijzonder trots op deze onderscheidingen. Het is de waardering voor Frits en Paul voor hun initiatief SIRE in 1967 op te richten, voor hun tomeloze én belangeloze inzet. Ze waren pioniers in 1967. Zij zagen toen al in dat de kracht van reclame ingezet kan worden om aandacht te vragen voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen in Nederland. SIRE staat vandaag als een huis. SIRE opent ogen en oren. SIRE werkt. De onderscheidingen van Frits Baylé en Paul Mertz ervaren wij als een kroon op het werk van de heren, maar ook op het werk van de voltallige communicatie-industrie, die al sinds 1967 ‘om niet’ meewerkt om de SIRE campagnes te realiseren.”


Van links naar rechts:
Dennis van Vugt (vice voorzitter SIRE), Frits Baylé, burgemeester Femke Halsema, Paul Mertz, Paul Kroef (voorzitter SIRE), Lucy van der Helm (directrice SIRE). Foto credit: Roy Beusker

Fotografie: Amy van Leiden