Pascale Kos versterkt BNO als jurist

07-03-2019 (15:00) - Mensen

Pascale Kos is per 4 maart begonnen als jurist bij de BNO. Daarmee bestaat BNO Advies uit de volgende drie personen: Kim Braber en Pascale Kos voor juridisch advies en Vicky Fasten voor zakelijke ondersteuning. Met de komst van Pascale Kos maakt de BNO weer een nieuwe stap in de begeleiding en ondersteuning van ontwerpers en hun professionele loopbaan.


Na haar master Informatierecht startte Pascale haar carrière in de advocatuur. Haar focus lag daarbij op het intellectueel eigendomsrecht en zij adviseerde en procedeerde over conflicten op het gebied van onder andere het auteurs- en merkenrecht.


Pascale kijkt ernaar uit haar kennis en ervaring in te zetten voor de BNO. Naast het adviseren van de bij de BNO aangesloten ontwerpers en bureaus, ziet Pascale het als een uitdaging om meer bewustzijn onder Nederlandse ontwerpers te creëren over hun juridische positie. 'Het ontwerpproces is een creatief proces. Vaak ligt de nadruk niet op juridische aspecten, terwijl dit voor de ontwerper wel het verschil kan maken.'