Martijn de Waal benoemd tot lector Play & Civic Media aan HvA

04-02-2020 (09:45) - Mensen

Martijn de Waal is benoemd tot lector Play & Civic Media aan de Hogeschool van Amsterdam. De Waal richt zich in zijn onderzoek op de relatie tussen digitale media en de openbare ruimte, met een specifieke belangstelling voor design en civic media.
 
Het lectoraat Play & Civic Media verzorgt onderwijs en onderzoek rond de thema’s playful empowerment, design en civic media (media die worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken in een community op te lossen). De Waal is al sinds 2014 betrokken bij het lectoraat. Eerst als senior onderzoeker en later als persoonlijk lector. Daarvoor was hij universitair docent in mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.
 
De Waal heeft een achtergrond in journalistiek, mediastudies en praktische filosofie. Hij promoveerde in 2012 op de rol van digitale media in de stedelijke cultuur en publieke ruimtes. Zijn proefschrift werd gepubliceerd door Nai010-uitgevers. De Waal heeft diverse boeken geschreven met verschillende coauteurs, waaronder recent 'The Platform Society. Public Values in a Connective World'; ‘The Hackable City. Digital Media and Collaborative City-Making in the Network Society’; en ‘Responsive Urban Spaces’.