Fabrice Barthélemy nieuwe CEO van Tarkett

21-01-2019 (11:33) - Mensen

Tarkett heeft Fabrice Barthélemy benoemd tot Chief Executive Officer en voorzitter van het bestuur. Dat is tijdens de vergadering op 11 januari besloten door de Raad van Commissarissen.


Fabrice Barthélemy is sinds 2008 lid van het bestuur van Tarkett: eerst van 2008 tot 2017 als Chief Financial Officer van de Group en daarna als president van de divisies Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Latijns-Amerika. Sinds september 2018 was hij ook interim-voorzitter van het bestuur.


Met ruim tien jaar ervaring binnen de Group heeft Fabrice unieke kennis van zaken over Tarkett en de sector. Hij heeft met succes bijgedragen aan de winstgevende groeistrategie van de Group, en heeft Tarkett veranderd in wereldleider op het gebied van vloerbedekking en sportvloeren. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan meer dan twintig overnames en een grote rol gespeeld in de beursintroductie op Euronext Parijs die in 2013 plaatsvond. Tijdens zijn termijn als President van de divisie EMEA en Latijns-Amerika heeft Fabrice laten zien dat hij de hoofddivisie van de Group in een complexe omgeving kan leiden.