CEO Ernst Peter Hovinga neemt afscheid bij Hiber

14-01-2019 (09:47) - Mensen

CEO Ernst Peter Hovinga neemt afscheid bij Hiber. Hij draagt vanwege persoonlijke redenen het stokje over aan Laurens Groenendijk, Maarten Engelen en Erik Wienk. Zij werkten eerder al samen in het managementteam van Treatwell en gaan nu gezamenlijk de dagelijkse leiding vormen van Hiber. Er komt dan ook geen nieuwe CEO. 


Hiber viel vorig jaar nog in de prijzen bij de AWS re:Invent Conference in Las Vegas, waar de startup uitgeroepen werd tot Amazon Web Services, Inc. (AWS) Commercial Startup Launch of 2018. Tijdens de uitreiking kondigde Hiber de officiële lancering aan van zijn op nanosatellieten gebaseerde oplossing die IoT-connectiviteit verzorgt in 90 procent van de wereld, op plekken waar momenteel geen netwerk is.


Inmiddels zijn er twee van deze satellieten de lucht in gegaan. Groenendijk, Engelen en Wienk hopen dit de komende 12 tot 18 maanden uit te breiden met een dozijn en bereiden daarom een nieuwe financieringsronde voor. 'We hebben voldoende financiering voor heel 2019. Maar we bereiden ook een nieuwe ronde voor om enkele tientallen miljoenen op te halen, zowel in aandelen als leningen', aldus Groenendijk