BNO benoemt drie nieuwe ereleden

19-03-2019 (15:43) - Mensen

Wolfram Peters, Jeroen van Erp en Gerbrand Bas worden op 27 maart geïnstalleerd als erelid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).


De ereleden van de BNO maken prominent deel uit van de ontwerpgemeenschap, geven die gemeenschap extra reliëf, vormen er het hart en vaak ook de voorhoede van. Ze zijn degenen aan wie nieuwe generaties zich meten en optrekken. 
 

Wolfram Peters

Onlangs kondigde Wolfram Peters zijn afscheid aan van npk design, het bureau dat mede zijn naam draagt. Dat betekent de afronding van de veertigjarige carrière van één van de iconen van het Nederlandse design.


Jeroen van Erp

Medeoprichter en creatief directeur van ontwerpbureau Fabrique is een van de pioniers van de ontwikkeling van digital design in Nederland. Hij is een breed georiënteerde visionair die zijn kwaliteiten voortdurend ook buiten zijn eigen bureau inzet. Sinds november 2015 is hij ook professor Conceptdesign aan de TU Delft.
 

Gerbrand Bas

Als verbindend en voorwaardenscheppend entrepreneur is Gerbrand Bas al decennia actief. Hij is de man achter de GIO-erkenningen (Goed Industrieel Ontwerp). Met zijn kennis van de ontwerpwereld levert hij een onmisbare bijdrage aan het designklimaat in Nederland, onder meer via de Federatie Creatieve Industrie.


uitreiking

Vanwege hun bijzondere verbondenheid met het vak industrieel ontwerpen, vindt de installatie plaats op 27 maart in CIRCL, als afsluiting van de bijeenkomst 'De toekomst van het vak industrieel ontwerpen’. Wolfram Peters, Jeroen van Erp en Gerbrand Bas zullen dan de zogenoemde BNO-creditcard ontvangen, ontworpen door Ted Noten.