Anne Frank, 75 jaar later

Anne Frank, 75 jaar later

23-03-2020 (16:25) - Mensen

Nederland herdenkt in 2020 het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. PostNL besteedt met 4 gouden postzegels aandacht aan gebeurtenissen die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Zowel op degenen die het meemaakten als op de volgende generaties, tot op de dag van vandaag.
 
In de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog verscheen afgelopen vrijdag de gouden postzegel Anne Frank, 1945 - 2020. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Anne Frank overleed. Dankzij Anne Franks dagboek, na de oorlog uitgegeven als Het Achterhuis, is haar naam wereldwijd synoniem geworden met de verschrikkingen van vervolging.
 

Lieve Kitty

Op de gouden postzegel staat een paspoortfoto van Anne Frank uit mei 1942. Anne was toen 12 jaar oud. Onderaan de foto is de aanhef ‘Lieve Kitty’ te lezen. Kitty is de fictieve vriendin aan wie Anne Frank veel van haar dagboekbrieven schreef.
 

Gouden serie

De postzegel over Anne Frank maakt deel uit van de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 23 januari verscheen al de postzegel over de operatie Market Garden, de poging van de geallieerden in september 1944 om in Nederland de bruggen over Maas, Waal en Rijn in handen te krijgen. De volgende postzegel gaat over de bevrijding van Nederland. Deze komt op 5 mei uit. De laatste postzegeluitgifte in de serie is op 15 augustus, de dag dat 75 jaar geleden het Japanse leger in het toenmalig Nederlands-Indië de wapens neerlegde.
 

Anne Frank Stichting

De uitgifte van de postzegel Anne Frank, 1945 - 2020 is tot stand gekomen in afstemming met de Anne Frank Stichting. Deze stichting beheert de onderduikplek van Anne – Het Achterhuis – aan de Prinsengracht in Amsterdam en brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht.
 
De serie Einde van de Tweede Wereldoorlog is, verkrijgbaar via de website