Albert Verlinde voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht

18-07-2019 (13:52) - Mensen

MECC Maastricht heeft een nieuwe voorzitter voor haar Raad van Commissarissen (RvC). Vrijdag 5 juli jl. hebben de leden van Raad van Commissarissen Albert Verlinde uit haar midden tot voorzitter gekozen. Albert Verlinde was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter die in het voorjaar is afgetreden.
 
Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Albert is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Daarnaast is hij ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Albert was lid van het bestuur van de Stichting Musical Awards en van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.
 
Zijn maatschappelijke betrokkenheid vormde de basis voor de oprichting van de Stichting Nationaal Theater Fonds. Deze stichting is opgezet om grootschalig theateraanbod in de regio te stimuleren. In 2010 werd Albert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur.