Activin Wine Group haalt Joost de Bruijn binnen

25-04-2019 (09:50) - Mensen

De sterk groeiende wijnhandelaar Activin Wine Group uit Zoetermeer haalt commercieel kanon Joost de Bruijn binnen. De Bruijn is zevende generatie wijnkoper en was twintig jaar lang het commerciële gezicht en verkoopmotor van familiebedrijf De Bruijn Wijnkopers uit Nijmegen. Voor de Nederlandse retail- en horecawereld is dit de absolute wijntransfer van het jaar.


De Bruijn, die zijn aandelen in het bedrijf twee jaar geleden aan zijn broer verkocht, was als commercieel directeur tot eind 2017 verantwoordelijk voor de topklanten van De Bruijn Wijnkopers. Per 1 mei treedt hij in dienst bij de Activin Wine Group in Zoetermeer, waar hij zal aantreden als directeur Business Development.


groei

De Activin Wine Group ziet enorme kansen voor verdere groei. Waar De Bruijn Wijnkopers zich volledig had gespecialiseerd in de import van Franse wijnen, heeft wijnondernemer Bert de Boer zijn grenzen al lang geleden verlegd, ook buiten Europa.

Joost de Bruijn: 'Daar waar de meeste wijnbedrijven er vele generaties over hebben gedaan om hun assortiment op te bouwen, heeft Bert de Boer met zakelijk partner Jolanda Lamboo dit binnen enkele jaren bereikt. Een prestatie van formaat. Het is bijzonder hoe zij in relatief zo’n korte tijd zo’n prominente rol hebben verworven op de Nederlandse wijnmarkt. Ik verheug me erop om te starten.'


grootgebracht met de fles

Wijnondernemer Bert de Boer is blij dat hij Joost de Bruijn aan boord heeft. 'Joost is grootgebracht met de fles, hij heeft een enorme wijnpassie, een grote kennis, een grote commerciële drive en een geweldig netwerk. Hij is de zevende generatie uit een geslacht dat al sinds 1772 wijnkoper is, dus dan mag je wel stellen dat het in zijn genen zit. Joost kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van onze onderneming.'