28 januari: Nederlandse freelancers connecten aan Chinese ondernemers

17-01-2019 (12:10) - Mensen

Op maandagavond 28 januari organiseert Amsterdam Trade een informatieavond over werken en zakendoen in China. Gericht op Nederlandse freelance marketing en communicatiespecialisten.  Een van de mede-organisators van de avond – About Asia – heeft zeer concrete plannen om Nederlandse freelancers te connecten aan Chinese ondernemers. 
 
 
Ivo Schalkwijk en Michiel Roosjen gaan met About Asia de regio van West China een boost geven. Zij geloven daarbij heel sterk in collectieve creatieve kracht: flexibel en snel grote of klein teams samenstellen om lokale vraagstukken op te lossen. In steden zoals Chengdu worden complete nieuwe wijken in no-time uit de grond gestapt. About Asia wil een pool samenstellen van Nederlandse creatieven. Van architecten tot communicatiestrategen tot grafisch ontwerpers. Deze pool willen ze vervolgens aanbieden aan lokale Chinese ondernemers. Zodat zij sneller grotere stappen kunnen zetten met hun business in West China. 
 

Over Amsterdam Trade

Amsterdam Trade & Innovate verbindt ondernemers en innovaties uit de Amsterdamse metropoolregio met het buitenland. We leggen contacten tussen delegaties vanuit allerlei landen en sectoren met ondernemers uit Amsterdam en omstreken. Ook organiseren we handelsmissies naar het buitenland, met name naar Azië, Noord-Amerika en Europa en gericht op de Creative, Agrifood, Smart City, E-health sectoren. Zo openen we deuren voor de ondernemer uit de Amsterdamse regio, en versnellen we het proces van internationale samenwerking.
 

Het programma

Hosts: Annemarie Satink en Youri Goudswaard, Trade Developer Creative Industrie en Programma Manager van Amsterdam Trade & Innovate.
Spreker 1: Freelance art director Jorn Schakenraad komt praten over zijn driejarig avontuur in Seoul.
Spreker 2: Een expert van RvO komt vertellen hoe je om moet gaan met ondernemers uit China. 
Spreker 3: Ivo Schalkwijk en Michiel Roosjen van About Asia. 
 
Waar:
I-Tower, second floor, Strawinskylaan 1779 Amsterdam
 
Wanneer:
Maandag 28 januari, van 18:00 – 21:00
 
Kosten:
De organisatie zorgt voor typische Chinese versnaperingen zoals pizza en bier ;-) maar vragen daar wel een kleine vergoeding van € 5,- voor. 
 

Tickets

Kaarten zijn verkrijgbaar op EventBrite: https://creatives-and-china.eventbrite.nl