Publiekspitch 'Jouw idee op tv' groot succes

Publiekspitch 'Jouw idee op tv' groot succes

15-09-2020 (10:00) - Media

De Publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ slaat enorm aan. De NPO en Omroep Max hebben in minder dan een maand tijd ruim 2000 inzendingen binnengekregen.
 
NPO en MAX roepen sinds eind augustus het publiek op om ideeën voor tv-programma’s in te sturen. En aan deze oproep wordt dus massaal gehoor gegeven. Doel van de actie is ‘om de publieke omroep nog meer open te stellen voor het publiek en iederéén een stem te geven’, aldus NPO-voorzitter Shula Rijxman. Uit de inzendingen worden 100 ideeën gekozen, verdeeld over vijf categorieën: Actualiteiten/Documentaire, Informatief, Drama/Comedy, Human Interest en Jeugd/Overig. De bedenkers van deze top 100 worden uitgenodigd om hun idee op 10 oktober te komen toelichten op het Media Park in Hilversum tijdens de Dutch Media Week. Daar worden weer 10 finalisten uitgekozen die op 30 oktober terug mogen komen om te strijden voor het winnende idee.
 
Het winnende idee zal tot een programmaformat worden uitgewerkt door ervaren tv-makers van Omroep MAX. De indiener zal daarbij worden betrokken en krijgt bovendien een beloning van 2.500 euro. De inzendtermijn voor de publiekspitch sluit op zondag 27 september.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch