NRC komt dagelijks met nieuwsverhaal in podcast

23-04-2019 (09:59) - Media

NRC begint op 29 april met een nieuwe, dagelijkse podcast. De redactie brengt elke werkdag één nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. 


Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag één verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en één of meerdere redacteuren van NRC. De podcast wordt gepresenteerd door NRC-redacteur Thomas Rueb, jarenlang verslaggever voor de Binnenlandredactie en auteur van het boek Laura H.


'We maken nu al twee jaar podcasts en we hebben vastgesteld dat podcast erg goed bij NRC past', zegt adjunct-hoofdredacteur Stijn Bronzwaer van NRC. 'Daar willen we nu de volgende stap in zetten, door context en achtergrond te geven bij het belangrijkste verhaal van de dag. We denken dat we met de podcast nog beter kunnen doen waarvoor we op aarde zijn: onze lezers en luisteraars de bouwstenen aanreiken opdat zij hun mening kunnen vormen over de thema’s die er echt toe doen.' 


06.00 uur 's ochtends

Iedere werkdag wordt de podcast om 6.00 uur ‘s ochtends gepubliceerd in de NRC- en de nrc.next-app en op nrc.nl. De podcast kan ook via iTunes, Spotify en andere populaire podcastapps beluisterd worden. Voor de advertenties in de podcast is NRC een samenwerking aangegaan met Dag & Nacht Media. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch