NL Film en Wattpad Studios kondigen samenwerking aan

20-06-2019 (09:27) - Media

NL Film en het Canadese platform Wattpad Studios kondigen vandaag een exclusieve samenwerking aan. Daarbij ontvangt NL Film 'first look' rechten om Nederlandse verhalen van Wattpad te verkrijgen. De samenwerking focust zich op verhalen voor jongvolwassenen die kunnen worden ontwikkeld tot een serie of film.


Wattpad is een social storytelling platform met maandelijks meer dan 70 miljoen gebruikers wereldwijd. Op dit moment zijn er meer dan 565 miljoen verhalen gedeeld op Wattpad, waarvan er bijna 1.000 zijn ontwikkeld tot een film, serie of geprint boek. De film 'After' en Netflix’s hit 'The Kissing Booth' zijn voorbeelden van populaire Wattpad verhalen die zijn ontwikkeld tot films.


NL Film gaat gebruik maken van Wattpad’s Story DNA Machine Learning technologie, die het mogelijk maakt bijzondere Nederlandse verhalen te ontdekken binnen het platform. Deze tool geeft inzicht in het lezers sentiment, de feedback en interactie op verhalen en andere data-inzichten die van belang kunnen zijn bij het ontwikkelproces.


onbenutte groep talenten

Kaja Wolffers, Creative Director NL Film: 'De afgelopen achttien jaar heeft NL Film zich ontwikkeld als expert op het gebied van drama voor televisie, film, online en on demand. De samenwerking met Wattpad helpt ons met het vinden van nieuwe, unieke verhalen en het krijgen van inzichten en feedback door middel van de interactie van gebruikers. Zeer informatief en waardevol voor de ontwikkeling van nieuwe projecten.'


Aron Levitz
, Directeur Wattpad Studios: 'Wereldwijd zijn entertainment bedrijven in toenemende mate op zoek naar data en technologie die hen helpt nieuwe stemmen te identificeren, om vervolgens tijdens de ontwikkeling op data gebaseerde beslissingen te kunnen maken. Wattpad’s wereldwijde community biedt een onbenutte groep talent en wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met NL Film waarmee we onze Nederlandse schrijvers een kans geven hun verhalen tot leven te brengen op het scherm.' 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch