Zomer 2020: vakantie in Nederland en liefst op camping of in chalet

Zomer 2020: vakantie in Nederland en liefst op camping of in chalet

24-09-2020 (10:22) - Marketing

Het zal geen verrassing zijn, deze zomer gingen we met zijn allen vooral op vakantie in eigen land. We legden dus veel minder kilometers af en kozen als accommodatie vaker voor een vakantiehuisje dan een hotelkamer. Dat blijkt uit cijfers van Booking.com.
 
Populaire vakantiebestemmingen in Nederland waren Giethoorn, Workum, Lemmer, Dokkum en Oostkapelle. Maar ook stedentripjes scoren goed. Vooral naar Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Valkenburg. Wat betreft accommodatie waren chalets erg populair, gevolgd door botels en campings.
 
Nederlanders legden in de zomer van 2020 maar liefst 68 procent minder kilometers af vergeleken met vorig jaar. Ook de keuze van overnachtingen veranderde flink, blijkt uit het onderzoek. Terugkijkend naar eind 2019, voordat de reisplannen voor 2020 compleet veranderden, was slechts 17 procent van de Nederlanders van plan om op een camping te verblijven, terwijl 58 procent de voorkeur gaf aan een traditioneel hotel.
 
De mensen die toch liever op vakantie in het buitenland wilden, kozen vooral voor landen in Europa. Zo waren Duitsland, Frankrijk, Italië en België na Nederland de populairste vakantiebestemmingen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch