VGZ verhoogt klantloyaliteit met gepersonaliseerde video's

VGZ verhoogt klantloyaliteit met gepersonaliseerde video's

24-02-2020 (10:43) - Marketing

Door klanten persoonlijk aan te spreken in een video heeft zorgverzekeraar VGZ in 2020 op een geheel eigentijdse manier nieuwe klanten welkom geheten. Deze persoonlijke benadering zorgde niet alleen voor een warm welkom, maar ook voor een hoge klantwaardering.

Jaarlijks verwelkomt VGZ vele duizenden nieuwe verzekerden. Het is belangrijk dat deze verzekerden goed geïnformeerd zijn en zich welkom voelen. Zorgverzekeraar VGZ heeft daar iets op gevonden. “In samenwerking met video agency Viduate hebben wij een volledig gepersonaliseerde welkomstvideo verstuurd”, reageert Koen Leuverink van Coöperatie VGZ.
 

Video enkel bedoeld voor de ontvanger

“Aan de hand van gegevens als de naam, postcode en het type zorgpakket, kregen nieuwe klanten een video te zien die enkel voor hem of haar bestemd was”, legt Leuverink uit. De persoonlijke benadering is verder doorgevoerd door bewust een klantenservicemedewerker van VGZ het woord te laten doen in plaats van een acteur.
 

Meetbaar resultaat

Een bijkomend voordeel van een gepersonaliseerde video is dat het klik- en kijkgedrag goed meetbaar is. In het geval van VGZ is het resultaat zeer positief. De video is door een groot deel van de ontvangers volledig uitgekeken en is gemiddeld met meer dan een 8 gewaardeerd. “Ook de NPS laat een forse stijging zien ten opzichte van het jaar ervoor. Nieuwe klanten gaven aan zich dankzij de persoonlijke video erg welkom te voelen”, aldus Leuverink.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch