SAN: Aantal campagnes met celebrities sterk toegenomen

16-01-2019 (15:44) - Marketing

De SAN bestaat 30 jaar. Om te laten zien hoeveel is opgebouwd in het collectieve SAN geheugen, liet de SAN van een aantal uiteenlopende variabelen onderzoeken hoeveel impact deze hebben op het winnen van een SAN Accent.
 

Op verzoek van de SAN hebben dataspecialisten van PwC in samenwerking met Hogeschool InHolland - Jaap van der Grinten en een aantal studenten - een data-onderzoek uitgevoerd waarin is gekeken naar een aantal variabelen waaruit de navolgende conclusies te trekken zijn.


opvallendste conclusies

Het aantal campagnes waarin celebrities worden ingezet is tussen 1995 en 2017 ruimschoots            vervijfvoudigd van 6 naar 33%. 
 
Het gemiddeld aantal bureaus dat werkte aan campagnes steeg van 1 in 1995 naar 2,5 in 2017. 
 
Humor wordt bovengemiddeld ingezet in campagnes die vallen onder de categorieën Durables, Dienstverlening, Fast Moving en Smart Idea.
 
De inzet van celebrities en campagne specifieke logo’s blijken geen impact te hebben op het winnen van een SAN Accent. 
 

nieuwe inzichten

Jeroen Hubert, voorzitter van het SAN bestuur: ‘De doelstelling van de SAN is te inspireren met het delen van kennis. Te weinig vakgenoten weten dat alle ingezonden cases worden opgeslagen in het SANARCHIEF. Niet alleen handig als je je voorbereidt op het inzenden of presenteren van een case, maar ook in je dagelijks werk. Bijvoorbeeld om nieuwe inzichten op te doen of je in te werken in een nieuwe merkcategorie. Ons 30-jarig bestaan vinden wij een goede gelegenheid om te laten zien hoe je daar gebruik van kunt maken.’ 
 

Bureaus

Media

Economisch